Bokkenrijderstocht

De tocht start heel relaxed en aangenaam. Er is koffie en heerlijke Limburgse vlaai voorhanden in dit jaren twintig van de vorige eeuw ingerichte stationnetje van Simpelveld. U gaat per stoomtrein of historische “schienenbus” over de befaamde Miljoenenlijn richting Schin op Geul. Geniet van de prachtige vergezichten, dalen en flinke heuvels. Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan in de idylische dorpjes zoals Eys, Wijlre en Schin op Geul. Als u uit de trein stapt, waant u zich helemaal in de 18de eeuw, want de paardentram staat klaar om u naar de rand van het bos te brengen. Dit bos staat bekend om haar “bokkenrijders”. Verhalen vertellen, dat de geesten van deze geheime roversbende uit de 18de eeuw, nog steeds in dit bos rondwaren.

Een aantal van deze verdwaalde `bokkenrijders` wordt nog regelmatig gesignaleerd, dus wees op uw hoede voor de overval op de paard en wagen en het interactieve spel dat deze struikrovers met uw groep gaan spelen! Bij een zogenaamde buitenkruisweg staat een verlaten kerkje en een kluizenaarswoning. Schrik niet als u een monnik tegenkomt. Het is de vriendelijke geestverschijning van monnik Hendrikus Weerts, een van de laatste bewoners van dit raadselachtige kerkje. Van hieruit gaat u te voet verder. De tocht is adembenemend mooi. U passeert drie oude kastelen en uiteindelijk gaat het met een kabelbaan naar de top en tevens eindpunt van de tocht. Vanaf deze hoogte geniet u van het prachtige uitzicht over Valkenburg. En heeft u trek, dan kunt u tussendoor in het sfeervolle koetshuis lekker eten. Of wilt u liever nog een stukje rodelen op een kunstmatige rodelbaan. Ook dat kan! En was dit nog niet voldoende dan gaat u met een vervoersmiddel (scooter, step, tandem, quad of jeep) naar keuze naar uw eindbestemming. Feesten in Maastricht of een avondcruise per boot op de Maas!

Duur programma: Minimaal vijf uur
Prijs: vanaf € 79,50 p.p. exclusief picknick of lunch, exclusief boottocht, exclusief vervoermiddel vanaf eindpunt. (vanaf 30 personen). Vraag naar de offerte.
Capaciteit: onbeperkt

Vandaag nog boeken? Dat kan!

Wilt u deze activiteit vandaag nog boeken? Gebruik dan onze handige boekingsmodule!

Andere activiteiten